HARDHOUTEN VLONDER/TERRAS LATEN MAKEN/AANLEGGEN


Bedrijfsinfo door;  buitenschrijnwerk.eu
HARDHOUTEN VLONDER/TERRAS LATEN MAKEN OF LATEN AANLEGGEN


Hardhouten vlonder laten maken
Hardhouten vlonder laten maken

Een extensie van het huis, een platform in de tuin, een romantische hoek bruikbaar maken,....er zijn verschillende redenen waarom men kiest om hardhouten constructies te laten aanleggen of hardhouten terrassen/ vlonder te laten maken.  De voordelen zijn niet zo moeilijk voor te stellen, echter de nadelen wat er allemaal mis kan gaan indien u met de verkeerde onderneming in zee gaat, zijn vaak minder bekend.  Hieronder zijn een aantal zaken weergegeven waar u als consument op moet letten.


Hardhouten vlonder laten aanleggen
Hardhouten vlonder laten aanleggen


 Men heeft bouwplannen en stapt naar een aannemer....Het eerste gesprek tot het laatste voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst voor het laten maken van een hardhouten vlonder of boomhut of het laten aanleggen van een hardhouten terras, is nagenoeg altijd vrolijk, opgewekt en gevuld met enthousiasme van beide partijen.  Echter wanneer er details in zicht komen tijdens de bouw beginnen bij het laten aanleggen van een hardhouten vlonder meestal de eerste tekenen van ondoordachtheid naar boven te drijven.  De consument is zich vaak niet bewust welke problemen er zich allemaal kunnen voordoen, en hoe die te voorkomen.  Buiten dat hebben de meeste aannemers in deze sector (tuinsector) geen kaas gegeten van het constructieniveau wat de klant een probleemvrij product zal geven.  Een tuinaanemer is tenslotte geen specialist in het laten maken van een hardhouten terras of een  jacuzzi ombouw keurig op maat naar de wens van iedere incidentele klant

Tuinaannemers of hoveniers weten van houtconstructies maar een klein beetje.  Een verstandige belissing in deze zou zijn een specialist te kiezen, die tevens de benodigde garantie kan bieden.
Indien u geopereerd zou moeten worden aan uw knie of voet of arm, gaat u tenslotte ook niet naar een fysiotherapeut of kinesist, maar naar een specialist !  Met steigerhout meubels of enig ander houten product idem dito !


OPSOMMING VAN MOGELIJKE VOORKOMENDE CALAMITEITEN

*  U laat de aannemer het verkeerde materiaal bestellen ondanks dat hij beweert dat het prima materiaal zal zijn om uw hardhouten vlonder, poort, zwembad terras of schutting   mee te maken.    

*  De aannemer laat het hout op de verkeerde manier zagen met alle nadelen en gevolgen van dien
*  Er worden verkeerde schroeven gebruikt bij het aanleggen van uw hardhouten vlonder.
*  De verkeerde lijm is ook een oorzaak van veel problemen
*  De correcte of niet correcte wijze van construeren met of zonder deuveltechniek kan zorgen voor veel ergernis bij het laten maken van uw hardhouten terras van tropisch-hardhout.

*  Alsmede de nauwkeurigheid waarmee gewerkt word, bij het laten aanleggen van uw hardhouten terras bepaald voor een groot deel hoe het terras of de vlonder na een aantal jaren er nog uit ziet.
Hardhouten terras laten maken
Hardhouten terras laten makenHOUTSOORTEN ONDERLING ZIJN DOORSLAGGEVEND

Indien men een kijkje neemt welke houtsoorten er verkocht worden bij tuinhout bedrijven of tuincentras tbv het laten maken van een hardhouten terras/vlonder,...dan krijgt men een beeld van het overzicht van de meest verkochte soorten.    

Echter, indien men deze houtsoorten op internet of in het houtvademecum gaat onderzoeken naar hun belangrijkste eigenschappen zoals krimp en uitzetting, duurzaamheid, en scheur-bestendigheid, etc. etc., dan komt men al gauw tot de conclusie dat veel houtsoorten zelfs zeer ongeschikt zijn voor het leveren van een stabiel en hoogwaardig product, laatstaan voor het laten aanleggen van een hardhouten terras of vlonder.
Met andere woorden;   het meeste wat in de markt word aangeboden is rommel dat men moet vermijden indien men serieus geinteresseerd is in houten vlonders.

De 3 houtsoorten die voor een stabiel product interessant zijn;  Afrormosia, Afzelia en Teakhout.
Thats it !  Padoek is een optie, echter is het risico van Padoek, dat de meeste partijen niet de goede kwaliteit is....vaak woord het lichtkleurige padoek geleverd ipv het donkerrode Padoek wat 2x zo zwaar weegt!   De bovenste 3 houtsoorten geven nooit problemen en zijn het beste v kwaliteit op alle vlakken; scheuren, krimpen en uitzetten, duurzaamheid, kleurzetting voor en na de vergrijzing etc. etc. met betrekking tot de bedrtijfszekerheid  van het buitenparket.


ZAAGWIJZES VAN HOUT GEVEN VERRASSEND VERSCHIL

De zin hierboven zegt het eigenlijk al,...ondanks dat het exact het zelfde houtmateriaal is geeft een wijze van zagen, een compleet ander resultaat als de andere wijze voor het laten maken van een hardhouten vlonder/terras.  De meest gebruikte zaagwijze voor hout is het zogenaamde Dosse !
Deze manier is verreweg het meest populair, daar hier nagenoeg geen houtafval op plaats vind en dus vanuit economisch oogpunt zeer gunstig is.     Maar wat men er meestal niet bij vermeld is dat Dosse gezaagde planken snel kromtrekken en scheuren, maar nog veel erger; veel krimpen en uitzetten in vergelijk tot de Rift-manier van zagen.  Dit verschil is zo groot dat voor het laten aanleggen van een hardhouten terras/vlonder, het risico niet genomen kan worden die prijsverschil niet te betalen met betrekking tot het vergelijkende houten terras * !

Deze Rift-zaagwijze * geeft dus een vele malen beter terras of vlonder resultaat, juist na zoveel jaren.


Hardhouten terras laten aanleggen
Hardhouten terras laten aanleggenMETAAL EN STAALSOORTEN ...EEN ONOVERZICHTELIJKE WERELD VAN INFO

Vaak ziet men door de bomen het bos niet als het aankomt op staal of metaalsoorten waar schroeven van gemaakt zijn.  De schroeven zijn immers de metalen onderdeeltjes waar letterlijk de gehele constructie mee aan elkaar zit.  Indien men een hardhouten terras/vlonder laat maken is dit wel een hele cruciale beslissing om de juiste schroeven van de juiste staal of metaal combinatie te nemen.  

Er zijn 3 kwaliteiten in de markt te ontdekken
A)  de goedkope 100 in een emmer bouwmarkt kwaliteit (regelrechte rommel)
B)  de zogenaamde professionele schroeven zoals RVS van merken zoals Heco en Spax  (niet geschikt)
C)  de speciaal te bestellen of laten maken kwaliteit zoals schroeven van Titanium of Carbonstaal

De laatste variant is de enige geschikte om een hardhouten terras of vonder mee te laten bouwen.
Dat is een bold statement maar hier is waarom;....De schroefsoorten en merken uit categorie B hebben geen geheugen !!!  zeer belangrijk verschil !  Een  tuinvlonder * terras of vlonder laten bouwen, doet men dus niet zonder dit goed in acht te nemen !    
Dat wil zeggen dat bij het krimpen en uitzetten van het hout, de schroef wel mee uitrekt, maar niet mee terugkrimpt, waarmee de schroefkop op den duur zichtbaar omhoog komt, en de plank in het terras of in de vlonder los komt te liggen.  deze plank kan dan ook nog op haar beurt mee omhoog koen of scheeft trekken naar zijwaartse richting.  Titanium en Carbonstaal rekken en krimpen volledig mee met het houtmateriaal.   LIJM EN DEUVEL TECHNIEKEN

Lijm is een wezenlijk onderdeel om iets stabiel te kunnen construeren.  Voor het vervaardigen of laten maken van een hardhouten terras/ houten vlonder * indien men zeker wilt zijn dat het terras niet meer gaat scheuren of loszitten en scheeftrekken, zal men dus de beste lijm moeten kiezen die er is. Welnu kort en krachtig;   Resorcinol van Enea, op Formaldehyde basis   Houtlijm nr 1 !    einde discussie !

Deze lijm word wereldwijd in 95% van alle gevallen gebruikt op alle Jachtwerven ter wereld,....dus dat betekend reeds voldoende !  Deze lijm bestaat reeds meer dan 40 jaar op de markt en heeft een aantal verbeteringen ondergaan in de loop der jaren en blijft nog altijd de beste lijm die er is voor het laten bouwen van vlonders en terrassen !     

Wat de deuveltechniek betreft, kunnen deuvels of doken 2 functies hebben;  A)  het maken van verbindingen
B)  het visueel bedekken van schroeven.  Dat laatste is tbv het laten maken van vlonders of terrassen de reden waarom deze techniek gebruikt word is ten eerste dat er geen water in het hout klan trekken onder de schroefkop, waardoor de schroef niet opgerekt gaat worden !  Super belangrijk.   
De tweede reden dat er doken of deuvels gebruikt worden is louter visueel, omdat het een veel netter gezicht is.   Dat laatste heeft constructief gezien natuurlijk niets te zeggen maar dat eerste wel...indien men een hardhouten terras gemaakt van  terrasplanken * of vlonder wil laten bouwen waar men geen problemen mee krijgt dan is dit, net als alle bovenstaande zaken van cruciaal belang voor een resultaat waar men nooit problemen mee krijgt.    

Voor meer info op dit gebied, zie onze website bovenaan vermeldBUITENSCHRIJNWERK PLAATST EEN  HARDHOUTEN VLONDERS  OF  HARDHOUTEN TERRASSEN  IN DE VOLGENDE GEMEENTES;NEDERLAND:
Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Eindhoven, Breda, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Gouda, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist, Sittard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Geleen, Gorinchem, Zoetermeer, Lisse, Hillegom, Harderwijk, Ermelo, Woerden, Zwolle, Almere, Lelystad, Doetinchem, Zutphen, Reeuwijk, Loosdrecht, Vinkeveen, Nieuwkoop, De Kaag, Leimuiden, Breukelen, Aalsmeer, Ter Aar, Blaricum, Laren, Eemnes, Muiden, Bussum, Schijndel, Boxtel, St. Oedenrode, Oisterwijk, Oosterhout, Oirschot, Waalwijk, Zandvoort, Bloemendaal, Valkenswaard, Waalre, Nuenen, Baarn, Epe, Ede, Veenendaal,Landsmeer, Giethoorn, Kamperland, Warmond, Roelofarendsveen en Nederhorst den Berg.

                                                                                                                                                            

BELGIE:                                                     
Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals, Dendermonde, Retie, Kasterlee, Oud Turnhout, Tongeren, St. Truiden, Tessenderlo, Heist op den Berg, en Oostende, Lokeren, Deinze, Waregem, Oudenaarde, Roeselare, Schoten, Kapellen, Bree, Peer, Hoogstraten, Bonheiden, Blankenberge, De Haan, Nieuwpoort, De Panne, Brugge, Kalmthout en Essen.